NACHTKRACHT

MULTIDISCIPLINAIRE KUNST

Drie Amsterdamse kunstenaars hebben, op initiatief van SYN Collective, hun liefde voor het nachtleven vertaald n een gezamenlijke project genaamd NACHTKRACHT. De nacht staat voor hen voor connectie, liefde, ruimte, inspiratie, vrijheid en zoveel meer.

KUNSTWERK

Het begon met een ode aan het Amsterdamse nachtleven die is geschreven en gesproken door spoken word artiest Justin Samgar de Verteller, muziekproducer Hame heeft een dromerige techno track gemaakt die perfect aansluit op de tekst. Met deze combinatie van poëzie en muziek op zijn koptelefoon ging kunstenaar Mathieu Schellekens aan de slag om dit gevoel en verhaal weer te geven op een ets. Het resultaat is een beperkte oplage van luxe afdrukken van NACHTKRACHT, in de lijst van dit kunstwerk kun je met koptelefoon of speaker de spoken word ode terugluisteren.

EVENEMENT

Het ging verder met het organiseren van NACHTKRACHT als evenement. In samenwerking met The Other Side Amsterdam en Stichting de Verteller produceert SYN Collective een clubnacht rondom de diversiteit van kunst in het nachtleven. Een nacht met dj's, dichters, kunstenaars, muzikanten, acteurs en dansers. De eerste editie zal plaatsvinden in november. Meer info volgt.